Jan Moons

Jan Moons

10de plaats Kamer, Antwerpen

Over mij

Vroeger en nu.

Ik ben geboren op 26 september 1970 te Heist-op-den-Berg en groeide als jongste telg van 5 op in deelgemeente Booischot.
Na mijn studies Latijn-Wiskunde besloot ik in de voetsporen van mijn vader te treden en Geneeskunde te studeren. 

Maar dat is uiteindelijk toch anders verlopen.  Als voetballer (doelman) bij Heist-Sportief  in 3de Nationale kreeg ik op mijn 22ste de kans om naar K.SK Lierse te gaan, toen nog in 1ste klasse.   De combinatie van profvoetballer en mijn studies dwongen me in het 3de doctoraat (stagejaar) uiteindelijk tot een keuze omdat opofferingen voor het ene altijd ten koste gingen van het andere.
Wat uiteindelijk resulteerde in een 15-jarige carrière als profvoetballer bij achtereenvolgens K.SK Lierse, Germinal Ekeren, Germinal Beerschot Antwerpen en KRC Genk. 

Avondstudies bedrijfsbeheer en management in de KMO tijdens mijn laatste jaren als voetballer hebben de basis gelegd voor een 2de carrière als zaakvoerder van MC&E.  Management, Consulting & Events, met een focus op dat laatste. 
Met een zijsprong als commercieel manager van mijn jeugdclub K.SK. Heist, zijn evenementen de hoofdbrok geweest.  Afterwork party’s Seven2one en Apérotime, Foodtruckfestival HAP en pop-up winterbar Moose zijn de huidige projecten. 

Gezinsfoto

Heist-op-den-Berg

Net voor de aanvang van mijn universitaire studies leerde ik mijn echtgenote Anja kennen, met wie ik op 25 mei 1996 gehuwd ben en 2 dochters, Jill (‘00) en Tahnee (‘05) tracht groot te brengen. 
Na 6 jaar in Nederland te hebben gewoond, tijdens mijn periode te KRC Genk, zijn we in 2007 terug in Heist-op-den-Berg beland.

Met de voorgeschiedenis dat mijn vader aan de wieg stond van de Volksunie in Heist, ik het Vlaams-Nationalisme dus ook met de paplepel heb ingekregen, was het in 2012 geen verrassing dat ik de lijst voor de gemeenteraadsverkiezing voor N-VA duwde.
In 2014 had ik ook mijn eerste kennismaking met de bovenlokale verkiezingen met een 6de plaats op de Europese lijst.  Dat was alvast een unieke ervaring.

Na 6 jaar als gemeenteraadslid, met de laatste 3 jaar als fractieleider, werd mij gevraagd om lijsttrekker te zijn van N-VA Heist-op-den-Berg, een uitdaging die ik graag aannam.  Na een lange en slopende onderhandelingsperiode nemen we met de N-VA voor de eerste keer deel aan het beleid.
De eerste 3 jaar ben ik eerste schepen met de bevoegdheden ICT, personeel, financiën en bovenlokale mobiliteit.  De laatste 3 jaar neem ik het roer over van onze huidige Burgemeester.